Underveis – steinaldermenneskenes aktiviteter

Ingen har til nå visst hvordan det var i Aust-Agder i steinalderen. Takket være utbygging av E18, kan gåten snart bli løst. Arkeologer håper nye funn kan sette Aust-Agder på kartet. Aust-Agder har nemlig vært en hvit flekk på det norske steinalderkartet. Nå vil arkeologene prøve å finne ut hvordan de aller første «sørlendingene» levde, hva de levde av, hvor i terrenget de valgte å bosette seg og hvor tidlig de egentlig kom til regionen.

Det er opprettet en egen facebook-side om utgravningene. Bildet er hentet herfra. (www.facebook.com/pages/Arkeologiske-utgravninger-langs-E18-Tvedestrand-Arendal/). 

Ved Aust-Agder museum og arkiv vil du nå kunne se noen av funnene fra utgravingen i forbindelse med byggingen av ny E 18 mellom Tvedestrand og Arendal.

Du kan se sporene fra steinaldermenneskenes aktiviteter på Krøgenes og Hesthag.

Utstillingen formidler funn og foreløpig tolkninger av materialet fra utgravingene i 2014. Utstillingen vil også vise funn som kommer frem gjennom utgravingene i år.

Utgravingene har gitt ny kunnskap om menneskene som levde i Aust-Agder og om landskapet de levde i. I utstillingen kan du få se gjenstandene som danner grunnlag for arkeologenes tolkninger av steinaldermenneskenes aktiviteter på Krøgenes og Hesthag. På Krøgenes er det for eksempel spor etter økseproduksjon, og på Hesthag er det blant annet funnet et flott anheng fra steinalderen.

Årets utgravinger er allerede i gang, og forventningene om nye flotte funn er store. Hva som kommer opp av jorda vet vi ikke, men nye funn vil bli stilt ut fortløpende.

Utstillingen er et samarbeid mellom KUBEN/Aust-Agder museum og arkiv og Kulturhistorisk museum.

Åpningstider for utstillingene er:

Tirsdag – fredag: 09.00 - 17.00

Lørdag og søndag: 12.00 - 17.00

Mandag: Stengt

Kafeen er åpen tirsdag til søndag fra 12.00 - 16.30