Avtrykk - fra middelalderbrev til digital mørketid.

En utstilling om menneskelige avtrykk i fortid, nåtid og framtid. Bli med på en tidsreise og opplev noen av fortidens avtrykk fra Aust-Agder og historiene de forteller. Møt gårdbrukeren fra 1400-tallet som nettopp har kjøpt seg gården Frøyrak i Bygland. Kom om bord i seilskuta Søderhamn og følg skutas dramatiske tur fra Arendal i 1887. Hør fattigkommisjonen i Grimstad diskutere skjebnen til smedmesterens unge tjenestejente i 1850, og se funkisarkitektenes arbeid med planer for nytt og moderne fylkeshus i Aust-Agder på 1970-tallet.

Vi har alle satt avtrykk etter oss i historien. Dokumenter som forteller noe om oss og utgjør en viktig del av vår felles hukommelse. Vi står nå ved et veiskille. Digitale avtrykk gir mange muligheter, men også flere utfordringer. Passer vi ikke på kan vi ende opp i en digital mørketid og vår historie vil gå i glemmeboka. 

Utstillingen åpner 28. juni 2015. Mens du venter kan du besøke bloggen til avtrykk: http://avtrykket.tumblr.com/

Åpningstidene for Aust-Agder museum og arkiv (Kuben) finner du ved å klikke deg inn på www.kubenarendal.no.  

Orienter deg samtidig på nettstedet. Under mappen Publikasjoner, finner du komplette årganger av Aust-Agder Arv 2012 og 2013. Ingrid Velures artikkel "Spin-off effekter i barndommens dal" er verd å lese hvis du har tenkt å besøke utstillingen Barndom.